Tulosta sivuKampanjat

Harri Larjoston unet

UnetNetti

Mediataiteilija Harri Larjosto on jo yli 20 vuoden ajan säännöllisesti kirjoittanut ylös uniaan. Tuloksena on syntynyt kuvataidetta, mutta myös tämän kirjan merkillisiä ja hauskoja, kiusallisia ja koskettavia tekstikatkelmia, proosarunoutta – äärimmäisen henkilökohtaista, ja kuitenkin yhteisiä peruskokemuksia sisältävää.

 

Larjoston unien kokoelmassa esiintyy erityisesti suomalaisen kuvataiteen tunnettuja hahmoja – syntyy näkymä toisenlaiseen, unen logiikan täyttämään taidemaailmaan. Kirjaa laajentaa myös unitutkija Katja Vallin essee, jossa hän peilaa kansainvälisen tutkimuksen uusimpia näkemyksiä Larjoston rikkaaseen unimaailmaan.

 

"Tämän unikokoelmani keskiössä ovat taidemaailmaan sijoittuvat uneni.

Oudointa niissä tietysti on sama kuin muissakin unissani, miksi niin monet tärkeät henkilöt ja tapahtumat eivät tule uniin ja kuitenkin monet satunnaisesti ohimennen tai matkan päästä tarkastellut henkilöt ja asiat tulevat – jopa toistuvasti. Henkilöillä ja tapahtumilla unissani ei ole yhteyttä konkreettiseen todellisuuteen. Ne kertovat lähinnä itsestäni. Jos ne jotakuta nimeltä mainittua loukkaavat, tulee muistaa, että kysymys on allekirjoittaneen alitajunnan tuottamasta kuvitelmasta." – Harri Larjosto -

 

Kirjoittajat: Harri Larjosto, Katja Valli

Graafinen suunnittelu: Timo Setälä.

Kustannus Oy Taide, 2010

  


 

 

 

 

 ISBN: 978-951-608-087-4

Sivumäärä: 168

Tekijä: Larjosto Harri

Hinta: 5,00 € (alv sisältyy hintaan)

 

Takaisin